Θέση
Λίγα λόγια

για τη Χερρόνησο

Πεντακάθαρα νερά, χρυσαφένια αμμουδιά, αλμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους, γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, μυρωδάτοι βασιλικοί και χρωματιστά λουλούδια, παραδοσιακές ξύλινες βάρκες συνθέτουν τον καμβά για ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Σίφνου, τη Χερρόνησο.

Ο οικισμός της Χερρονήσου, βρίσκεται στο πιο βόρειο άκρο της Σίφνου και είναι ιδανικός για ξέγνοιαστες και οικογενειακές διακοπές μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας.

Στη Χερρόνησο θα βρείτε μίνι μάρκετ, κατάστημα με παραδοσιακά κεραμικά είδη, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και μαγειρευτά φαγητά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο, που τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά.

Η θάλασσα έχει αμμουδιά και το βάθος αυξάνεται σταδιακά καθιστώντας την, τον τέλειο προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά και ατελείωτο παιχνίδι στη θάλασσα.

πως θα έρθετε

Τα studios Κλάδος βρίσκονται στη Χερρόνησο, 14 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού Απολλωνία και 14 χιλιόμετρα από το Λιμάνι (Καμάρες) μέσω του περιφερειακού δρόμου. Από το λιμάνι Καμάρες θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Αγία Μαρίνα.

Μπορείτε να έρθετε στη Χερρόνησο με λεωφορείο που ξεκινάει από τις Καμάρες, μέσω Απολλωνίας, ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή σκούτερ.

Κατά τη θερινή περίοδο η Σίφνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά και πολλά νησιά των Κυκλάδων (Πάρος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σαντορίνη κλπ.) καθημερινά με ταχύπλοα και με συμβατικά οχηματαγωγά πλοία. Η διάρκεια του ταξιδιού από Πειραιά προς Σίφνο με τα ταχύπλοα είναι τρεις ώρες περίπου και με τα συμβατικά πέντε ώρες περίπου.

Ένα ονειρεμένο καταφύγιο

στη Σίφνο

Φωτογραφίες από τη Χερρόνησο