Αξιοθέατα & Δραστηριότητες
Αξιοθέατα και δραστηριότητες

στην περιοχή της Χερρονήσου

Εκτός από τις ατελείωτες ώρες κολύμβησης στα καταγάλανα νερά της Χερρονήσου, η περιοχή προσφέρει αρκετές επιλογές για ψάρεμα, περπάτημα και επίσκεψη σε αξιοθέατα.

Οι λάτρεις του περπατήματος μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την παραλία της Χερρονήσου και ανηφορίζοντας να φτάσουν στην περιοχή του Αμπουρδέκτη. Από εδώ συνεχίζοντας, το μονοπάτι ακολουθεί το ήπιο ανάγλυφο της περιοχής και καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο της Χερρονήσου (ή Άγιο Φίλιππο). Στη διαδρομή θα συναντήσετε έναν από τους αρχαίους πύργους/φρυκτωρίες της βόρειας Σίφνου ενώ θα απολαύσετε και τη θέα στον κόλπο των Βρουλιδίων.

Στην περιοχή της Χερρονήσου αξίζει να επισκευθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου ακριβώς δίπλα θα δείτε τα ερείπια του αρχαίου πύργου/φρυκτωρία του Αγίου Γεωργίου, ενώ από εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη θέα σε όλο τον κόλπο. Ένας ήπιος χωματόδρομος οδηγεί εδώ αλλά είναι και μία πολύ ευχάριστη βόλτα με τα πόδια, ειδικά τις απογευματινές ώρες που μπορείτε να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα.

Τέλος για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να περιηγηθούν και σε άλλες παραλίες της περιοχής, σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκεται η παραλία Βρουλίδια. Η παραλία είναι καλυμένη από μεγάλα βότσαλα (βρουλίδια στην τοπική διάλεκτο) αλλά ο βυθός έχει αμμουδιά και τα νερά είναι σμαραγδένια. Στην περιοχή λειτουργούν δύο καφέ-εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική και σιφνέικη κουζίνα, από όπου μπορείτε να νοικιάσετε και ξαπλώστρες για να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία σας.

Προτάσεις από εμάς

για τις διακοπές σας

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου
Άγιος Γεώργιος Χερρονήσου

Μονοπάτι / αυτοκίνητο

Ο αρχαίος πύργος του Αγίου Γεωργίου
Πύργος Αγίου Γεωργίου

Μονοπάτι / αυτοκίνητο

Δίπλα στην εκκλησία
Το μονοπάτι για τον Άι Νικόλα της Χερρονήσου
Επίσκεψη στον Άγιο Νικόλα Χερρονήσου

Μονοπάτι

50'
Το μονοπάτι για τον Άι Νικόλα της Χερρονήσου
Παλιό μονοπάτι Χερρονήσου

Μονοπάτι

45'
Παραλία Βρουλίδια στη Σίφνο
Παραλία Βρουλίδια

Αυτοκίνητο / μονοπάτι

Εστιατόρια
Κατάδυση με μάσκα
Snorkeling

με μάσκα

Εξερεύνηση
Φωτογραφίες