ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η περιοχή έχει παραλίες για όλα τα γούστα, με άμμο, με βότσαλο, βραχώδεις παραλίες, όλες με πεντακάθαρα νερά. Κάποιες είναι πιο οργανωμένες και με εύκολη πρόσβαση, και άλλες έχουν πρόσβαση μόνο με σκάφος ή από μονοπάτια. Γενικά υπάρχουν καλές παραλίες σε όλη τη Σίφνο, όπως το Βαθύ, ο Πλατύς Γιαλός, ο Φάρος, η Χρυσοπηγή κλπ.

Χερρόνησος: Παραλία με χρυσή άμμο μέσα και έξω από το νερό. Είναι καλά προστατευμένη από τον καιρό και ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά. Έχει ρηχά νερά και εύκολη πρόσβαση οδικώς. Εδώ θα απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά, το φρέσκο ψάρι και τη φυσική ομορφιά του κόλπου της Χερρονήσου.

Βρουλίδια: Παραλία με ρηχά νερά, άμμο μέσα στη θάλασσα και βότσαλα έξω. Από τις πιο ωραίες της Σίφνου, με φανταστικά νερά. Προτιμήστε τις ημέρες που δεν έχει αέρα. Από τη Χερρόνησο απέχει περίπου 4 χλμ. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος και θέλει λίγο προσοχή ειδικά στο τέλος του δρόμου που έχει μεγάλη κλίση. Υπάρχουν ξαπλώστρες, καφέ-μεζεδοπωλείο και εστιατόριο.

Αρτιμόνι: Παραλία με ρηχά νερά και βότσαλα μέσα και έξω από το νερό. Βρίσκεται κοντά στα Βρουλίδια. Η πρόσβαση γίνεται με σκάφος ή από μονοπάτι. Η αρχή του μονοπατιού είναι στα μισά του χωματόδρομου για τα Βρουλίδια. Ερημική παραλία, χωρίς υποδομή.